Nu är det jul, här i vårt hus…

Som jag har längtat! Äntligen, äntligen, äntligen första advent och dags för allt julpynt att få plockas fram ur förrådet, dammas av och få sprida en härlig julestämning här hemma. ❤️

Imorse gick jag på en långpromenad med hundarna till västra skogen och hämtade lite mossa till adventsljusstaken. Och på vägen hem såg jag en gran som stod och skuggade en vacker en och just enar har vi ont om här på ön så jag tänkte att ”den borde jag hugga ner.” Och i nästa sekund tänkte jag ”ja men det är ju faktiskt dags att hugga en julgran så varför inte ta den?” Visst var den skev, vind och alldeles anskrämlig till utformningen men vad gör väl det? Jag tycker den fyller sitt syfte perfekt, eller vad tycker ni?

Vissa dekorationer inser jag ligger lite risigt till, tygtomtarna till exempel, som är mer än lovligt villebråd för en viss liten valp att sätta tänderna i. Julgrisarna är jag också lite orolig för. Här har jag fångat henne med fingrarna i kakburken när hon ”bara skulle smaka lite på de röda, fina bären” jag hade dekorerat kistan i köket med. 😂

Just nu är det långt ifrån julstämning ute dock – blåsigt, regnigt och slaskigt. Men i veckan fick vi några alldeles fantastiska vinterdagar som jag njöt av till fullo. I snöstormen gick jag en lååååång, supermysig promenad runt halva ön och gick inte hem förrän det började skymma. Älskade vinter! ❄️

Hur är det hos er såhär på första adventshelgen, julväder eller traditionellt slask? Och har ni julpyntat än? Kram på er! 😘

10 reaktioner till “Nu är det jul, här i vårt hus…

 1. Halloj! Pyntar sparsamt, hämtar kattu gen i morgon😊 sen Thailand över jul och nyår. Men det ser supermysigt ut hos er🤗. Följer med spänning din och din systers resa med företaget🤗
  Åt lamfärsbiffar med oliver och fetaost från era lamm, det var super smarrigt! Lycka till och hälsa Anders kram Eva

  Gilla

  1. Åååh, så kul med kattungehämtning! 😍 Och att resa bort till sol och värme lät inte heller så tokigt, hoppas ni får en riktigt härlig resa. Kul att lammköttet är uppskattat och roligt att du följer med på företagsresan också, stor kram! ❤️

   Gilla

 2. Fina foton från naturen.
  Ja vovvarna tuggar säkert på det mesta, här har det i valpstadiet
  tuggats på hörsnäckor, glasögon, fjärrkontroller och ny plastmatta.
  De hinner med mycket när man har två våningar.

  Gilla

 3. Hej! Vi är inte så ”juliga” av oss, jag satsar mest på julkort (av egna foton, inte juliga de heller) till bekanta. Idag plockade jag fram el-ljustakarna i fönstren, i morgon får adventsljusstaken med levande ljus komma fram. Sen plockas den bort över självständighetsdagen, så skall blåvita ljus brinna. Fr.o.m 12 december kommer de isländska jultomtarna fram, en per dag. Jag skrev om dem i bloggen för några år sedan. ### Och jag gillar din julgran! Tycker inte om ”strömlinjeformade” granar. God Jul!

  Gilla

  1. Men det är ju en superfin tradition med julkorten! I år hoppas jag kunna få till åtminstonde ett sms till nära och kära, har aldrig varit särskilt duktig på det där med julkort (även om jag verkligen uppskattar att få dem själv!) Tack detsamma, hoppas du får det julefint hemma med tomtarna! 🌲❤️

   Gilla

 4. Öh jag ska vara glad om jag får upp ljusstakarna tills imorron… Men jag glädjs åt dina bilder o önskade att jag varit lika aktiv som du ( all tid går åt företaget för tillfället) kram annette

  Gilla

 5. Vi har packat ner vårat julpynt så det blir endast sparsmakat i år. Granris och några julblommor får det bli. Tror tyvärr att det blir en sorglig jul här då våra föräldrar är riktigt dåliga.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s