Fem små fotomodeller

Så länge jag kan minnas har jag suktat efter en ”riktig” kamera. Ni vet en sån där stor klump till proffskamera som tar tusen gånger bättre bilder än mobilen. Flera gånger har jag varit på vippen att köpa en men så har jag backat ur i sista sekunden. Av ren snålhet. De kostar ju så himla mycket och så har jag tänkt att ”äh, jag klarar mig med mobilen.” Men när det blev bestämt att jag och syster skulle starta företag tillsammans insåg jag att jag skulle behöva en ordentlig kamera att fota produktbilder med. Det var helt enkelt dags. Jag hittade en begagnad Canon-kamera på blocket och slog till och idag provade jag den för första gången. Givetvis fick mina pälsklingar agera fotomodeller. ❤️

IMG_3105IMG_3034IMG_2950

Himla blev först ut. Och det var som att hon aldrig gjort annat i hela sitt liv. Poserade vant på soffryggen och la sig sedan tillrätta i soffan för att låta mig ta sådär stämningsfulla mysbilder. Iam var ute vid tillfället men småtjejerna var inte sena med att ställa upp som fotomodeller. Indra, Iris och Idun hade sitt sedvanliga förmiddagsbus i sofforna så jag passade på att rikta kameran även mot dem.

IMG_2996IMG_3088IMG_3100

Jag provade alla olika förinställda lägen men det manuella läget höll jag mig borta ifrån, det har jag förstått krävs en hel vetenskap för att mästra. Det där med att redigera bilderna känns också som överkurs, en vacker dag kanske jag har ro att lära mig photoshop eller liknande men just nu är jag bara glad att jag har tagit det stora steget från superamatör till bara amatör – hahaha! Foxi var sist ut i ledet av fotomodeller och var så tacksam att fota, hon är söt som socker min lilla prinsessa. Och nu kommer dagens klurigaste fråga: om ni kom hit och hälsade på mig, vem av dem skulle jag mest troligt hitta i er ficka vid visitering i båten på väg tillbaka? 🤪

IMG_3070.JPGIMG_3054IMG_3063.JPG

14 reaktioner till “Fem små fotomodeller

  1. Det blev ju superfint! Manuellt är inte en hel vetenskap, det kan jag lova dig! ❤ Men om du vill ta baby-steg så börja med att leka med TV (du bestämmer slutarhastigheten, försök hålla den över 1/125) eller AV (du bestämmer bländare, ju lägre nummer desto kortare skärpedjup alltså mer suddigt) sen kommer det manuella läget kännas easypeasy 😀 Om inte så kommer jag gärna ut till Lindö och lär dig mer 😀

    Gilla

  2. Köpte också en systemkamera och har lyckats få underbara bilder på mina pälsklingar. Dina bilder blev ju riktigt fina. Jag skulle nog ta en shoppingväska och vips så var alla dina pälsklingar hemma hos mig 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s