Starta företag på 30 dagar – producering

Idag är det en vecka kvar tills vi planerar att lansera. Den här veckan har gått betydligt snabbare än jag kunde föreställa mig och har bestått av producering på alla plan. Efter förra veckans konceptualisering var tiden kommen att faktiskt börja göra det vi tidigare bara planerade – Nicoles och Görels symaskiner har gått varma och min dator likaså. Idag fick Himla och Foxi prova ett varsitt produktprov och gissa om jag fick glädjerus? Helt plötsligt blev det så verkligt. Och dessutom var de ju så otroligt söta i dem (eller vad tycker ni?) så nu längtar jag ihjäl mig efter nästa vecka då jag får hem alla designer och kan välja och vraka. Här kommer en veckorapport för den nyfikna och kom ihåg att svara på veckans fråga längst ner i inlägget – uppskattas varmt! ❤️🙏🏼

IMG_3156.JPG

IMG_3161.JPG

Dag 15 fredag 7dec – tygaffären

I fredags var det dags att inhandla de sista tygerna. Med feedbacken från er allihop kunde vi konstatera att det var alldeles för lite med en enda rutig modell, så förutom den beigerutiga kompletterade vi med ytterligare två rutiga modeller i svart och rött. Genom röstningsfunktionen på insta stories bestämdes också vilka de två sista tygerna skulle bli och kollektionen kändes därmed komplett.

IMG_3123.JPG

IMG_3211

Dag 16 lördag 8dec – webshopfix

Tidigare i veckan hade jag jämfört olika webshoplösningar och bestämt mig för att vi skulle använda Textalk, dels för att de erbjöd en prisvärd helhetslösning men framförallt på grund av att de hade support i världsklass. Är det någonting som stressar mig så är det när teknik strular och så står man där utan någon att fråga om hjälp – tryggheten att ha support när man behöver den är verkligen guld värd. Lördagen spenderades sedan med att börja fixa så smått med webshopen – pilla, klura och experimentera lite med alla olika funktioner och designer.

Dag 17 söndag 9dec – ännu mer webshopfix

Även söndagen spenderades på samma sätt – framför datorn med oräkneliga antal koppar té och måååååånga timmars fixande med webshopen.

IMG_3148

IMG_3185

Dag 18 måndag 10dec – tygleverans

På måndagen hade jag planerat in att coacha en kompis att leva sitt drömliv vilket jag skrev om litegrann här på bloggen och i gengäld kommer hon att hjälpa mig med produktfotografering i nästa vecka (tjooohooo! 😃) Efter det åkte jag från Stockholm till Strängnäs för att leverera resten av tygerna till vår sömmerska Görel och passade på att diskutera design, mått och tillvägagångssätt.

Dag 19 tisdag 11dec – administration

Tisdagen blev en sån där dag ni vet när man sitter i milslånga telefonköer, kämpar med godkännanden från alla håll och kanter och suckar uppgivet över myndigheters horribelt långa handläggningstider… Ja, ingen toppdag helt enkelt men trots det checkade jag av allting på att-göra-listan i alla fall.

IMG_3165

IMG_3211

Dag 20 onsdag 12dec – webshopsfix

Ytterligare nästan en hel dags med fixande med webshopen. Artiklar skulle skapas, informationssidor skrivas och sökmotorsoptimering programmeras… Ja, massor av jobb helt enkelt men det är definitivt roligt jobb. Och så fort man stöter på patrull så ringer man sina kompisar på supporten och terroriserar (herregud, den där Nathalie sitter snart på en stor svart lista ovanför både Alex och Jespers skrivbord. Stackarna.) 😂👌🏼

Dag 21 torsdag 13dec – detaljplan för sista veckan och lanseringen

Idag var det dags att göra en detaljplan över den sista veckan och den kommande lanseringen, vilken för övrigt planeras till om exakt en vecka på torsdag kväll klockan 20.00. Listan är lång och innehåller så himla mycket roliga saker att hugga tag –  tur att energin är på topp!

IMG_3171

IMG_3195

Veckans bästa: det är en sån himla härlig känsla att veta att även om jag sitter själv här hemma på kontoret och jobbar, så har jag två kollegor som jobbar lika engagerat de – fast på sitt håll. Oslagbart härlig känsla att få ingå i ett team med människor man tycker om. ❤️

Veckans sämsta: all denna handläggningstid överallt! När bolagsverkets handläggningstid väl var förbi, då var det dags för skatteverket att ta vid. Och när man väl blivit momsregistrerad hos dem, ja då skulle Klarna ta tid och evighet på sig att godkänna mig som ny kund. Även om jag nu är på ”sista steget” inför nästa vecka så finns det ändå en liten stress där i bakhuvudet om att jag inte hinner få klart det under nästa vecka. Visserligen skulle det egentligen bara innebära att vi behöver skjuta på lanseringen till mellandagarna men ändå, jag vill ju så gärna hålla tidsplanen nu när jag kommit såhär långt.

Veckans reflektion: att få själva webshopen att fungera har varit så mycket mer arbete än vad jag hade trott. Det är verkligen tidskrävande att sätta sig in i ett nytt system och innan man hittar vart man har allting går det frustrerande långsamt. Men jag har också låtit det ta tid, tagit det i min egen takt och inte stressat – vilket har gjort det till någonting behagligt och faktiskt riktigt mysigt!

IMG_3168

IMG_3206

Veckans fråga till er: handlar om prissättningen! 1) Vad tycker ni är en rimlig procentuell rabatt vid lanseringen? Alltså, om man bortser ifrån vad man själv har för marginaler på sina produkter och bara tänker i banorna vad som känns som ett ”sjysst deal?” 2) När ni handlar på webben, föredrar ni att produkterna har lite lägre prissättning men att en fraktavgift tillkommer eller ser ni hellre att frakten är inkluderad i priset och att allt är fraktfritt? Och 3) upp till vilket pris skulle ni säga att ni ”spontanhandlar” en produkt? Det vill säga, vanligtvis tänker man noga igenom ett köp som är på ett lite högre belopp men vart går gränsen för dig när du känner att du måste tänka igenom ett köp och inte handla spontant?

Nu börjar nedräkningen till lanseringen! 🤩👏🏼

6 reaktioner till “Starta företag på 30 dagar – producering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s