Starta företag på 30 dagar – lansering

…och på den 28:e dagen så hände det, prick klockan nu lanseras Älvtass. Och jag är alldeles i extas. Fjärilarna dansar jitterbugg i magen och lyckoruset bubblar upp långt ner från maggropen och ger sig till känna i form att förväntansfulla pip, småskratt och ett leende som sträcker sig från det ena örat till det andra. Jiiiihaaaaa! 🤩👏🏼

omoss-bilden normal storlek

Förra veckans fokus på producering har denna vecka gått över i finslipning. Nu har det handlat om att få de sista pusselbitarna att falla på plats och först nu, i skrivande stund, känner jag att allt är klart för start. Webshopen är ”live” på domännamnet, kassasystemet fungerar som det ska och tonaliteten känns rätt både i bild och text. Och nu är jag såååå nyfiken på vad ni tycker – hiss eller diss, bu eller bä? Och det är precis vad veckans fråga till er handlar om, vilket jag återkommer till längst ner i inlägget, skulle verkligen uppskatta er feedback.

Och som tack för hjälpen har jag precis lagt in en rabattkod i systemet som gör att ni får 25% kompisrabatt på alla produkter genom att ange ”kompis25” när ni checkar ut. Och ja, med den marginalen så går jag nätt och jämt plus minus noll men det är det såååå värt – vill ju verkligen att ni ska ha möjlighet att få ”uppleva” produkterna själva och förstå varför jag är så lyrisk över både kvalitet, design och funktion. Har du ingen hund själv så ge bort till någon du känner vettja! 😃

startsida

Här kommer en veckorapport:

Dag 22 fredag 14dec – terrorisering av leverantörer

Ringde och terroriserade både Textalk och Klarna för att skynda på processen med att få till ett fungerande kassasystem. Mailade och terroriserade också för den delen. Hade jag inte bott som jag gör hade jag säkerligen åkt in till deras huvudkontor och ställt mig vid disken (ja, pinsam människa jag vet) men resultatet helgar medlen, eller hur är det man säger? Och resultat, ja det fick jag faktiskt…

Foxy17

Himla10

Dag 23 lördag 15dec – födelsedagsmys

Eftersom jag fyllde år på söndagen så hade vi sedan länge planerat in en myshelg tillsammans jag och Anders så jag kopplade bort allt vad Älvtass heter och fokuserade på avkoppling och återhämtning – perfect timing!

Dag 24 söndag 16dec – födelsedagsmys

Hotellfrukost på Stjärnholms Slott och många hjärtevärmande födelsedagshälsningar. Inte ett enda knop gjorde jag vad gäller företagandet. Välbehövligt.

Vilja12

Foxy03

Dag 25 måndag 17dec – leverans av metallbrickorna

Glädjande besked på måndagsmorgonen: metallbrickorna hade redan levererats till Stockholm! Enligt plan skulle de levereras först på onsdagen så jag blev mäkta förvånad att de överpresterade vad gäller leveranstid. Att de dessutom var prisvärda och otroligt högkvalitativa gör ju inte saken sämre –  jag kan verkligen varmt rekommendera Art4m. Jag skyndade mig hem till sömmerskan som sydde fast dem för hand på de 30 första scarfarna och bokade om produktfotograferingen till dagen därpå.

Dag 26 tisdag 18dec – produktfotografering

Den stora fotograferingsdagen! Min vän Jeanette och jag möttes i den tilltänkta ”fotostudion” och i tur och ordning fick Vilja, Himla och Foxi agera fotomodeller och visa upp de rykande färska produkterna framför kameran. Men lite patrull stötte vi såklart på. Eftersom det fanns godis i rummet koncentrerade sig Vilja så hårt på sina uppgifter att hon missade den lilla detaljen att se glad ut – jag skrattade så jag tjöt när jag såg de sammanbitna bilderna. Och småtjejerna ja, där var det tvärt om. Koncentration – vad är det? Måååååånga godisar och mååååååånga bilder senare blev vi ändå nöjda med resultatet och passade dessutom på att ta några bilder där både jag och hundarna fick vara med.

Himla14

Vilja14

Dag 27 onsdag 19dec – finslipning

Hela dagen och hela kvällen gick åt till att finslipa det sista på webshopen. Alla bilder laddades upp och alla texter lästes igenom en sista gång. Klarna godkände (till slut) avtalet så kassasystemet sattes i drift. Och så provade jag att faktiskt köpa en produkt bara för att se så att allt fungerade – fläckfritt! 👌🏼

Dag 28 torsdag 20dec – lansering

Ja, idag är som sagt den stora dagen D. Idag har jag bland annat laddat upp de allra sista bilderna till webshopen, startat ett instagramkonto till Älvtass och fixat rabattkoden till er som jag nämnde tidigare. ”Final touch” helt enkelt.

Foxy13

Himla03

Veckans bästa: glädjetoppen den här veckan var måndagens besked om att metallbrickorna anlänt tidigare än förväntat. Den initiala planen om att fotografera såsom idag och hinna lägga upp alla bilder innan kvällen hade, med facit i handen, varit heeeeeeelt omöjlig att genomföra. Så tack gode gud att vi slapp den stressen! 😅

Veckans sämsta: tidsplanen för denna vecka har spruckit många gånger om eftersom det tog mycket längre tid än förväntat att färdigställa webbshopen. Många saker har jag inte ens hunnit med och behövt prioritera bort, vilket känns lite tråkigt men nu har jag lärt mig en läxa – webbshopar är tidsslukare!

Vilja10

Foxy05

Veckans reflektion: jag har verkligen insett hur enormt mycket bilder säljer (alternativt inte säljer.) Innan jag fick upp de riktiga bilderna la jag upp tillfälliga mobilbilder och fick liksom inte sidan att kännas sådär fin som jag hade sett framför mig. Tills Jeanette strösslade lite magi över hela konceptet med sina fantastiskt proffsiga och superdundermegasnygga bilder. Är verkligen så evigt tacksam. 

Veckans fråga till er: handlar dels om att höra alla era åsikter, positivt som negativt och högt som lågt – vad tycker ni? Vad kan förändras, förbättras, förenklas? Vad är hiss och vad är diss? Och dels handlar det om marknadsföringen. Nu när den är lanserad handlar ju mitt jobb framöver om att se till så att så många som möjligt trillar in på sidan och förhoppningsvis köper en scarf eller två. Hur gör jag för att sprida ordet? Har ni några goda råd, tips, idéer eller förslag? Uppskattar verkligen er input!

Och nu; framåt marsch! 🤩👏🏼

4 reaktioner till “Starta företag på 30 dagar – lansering

  1. Bra jobbat! Läser alltid, kommenterar aldrig… Det kanske vore en god idé att ha någon sorts relex i scarfen som möjligt tillval? Eller kanske en hel scarf i något reflekterande material? Då skulle produkten erbjuda både estetisk och praktisk funktion. Förstår om ni redan har massor av idéer på gång, bara en spontan tanke. Vill önska både två- och fyrbenta en riktigt God Jul! ❤

    Gilla

  2. Grattis! Det har varit så roligt att följa den här resan 😊 Jag har ingen hund och är inte intresserad av produkten men företagande och marknadsföring gillar jag så jag ser fram emot att få höra mer om hur det går. Spontant tänker jag att influencersamarbeten i rätt målgrupp, annonsering på Instagram och att kanske även jobba med Pinterest är bra vägar att gå nu. Detta med att starta företaget på 30 dagar är också en bra story, har ni någon näringslivsbilaga till lokaltidningen? Kontakta dem och fråga om de är intresserade av att skriva om er. Olika webbsidor och magasin som skriver om egenföretagare kan också vara intresserade och förstås medier för hundägare. Lycka till!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s