Nytt år – nya möjligheter!

Det har varit knäpptyst här på sistone (ja, alltså inte fysiskt här på Lindö för här hörs det alltid diverse galanden, bräkanden och grymtanden) men digitalt, här på bloggen menar jag. Jag har helt enkelt behövt lite tid ”off grid” utan bloggande, facebookande och instagrammande. För att landa lite. Hinna ifatt mig själv. Och framförallt invänta att lusten kommer tillbaka. Lusten att vara social, utåtriktad och kommunikativ. För jag är en sån där som både är extrovert och introvert och behöver få utrymme till både och för att må bra. Och när vågskålen har vägt över åt ena hållet ett tag, brukar jag behöva en redig dos av motsatsen innan jag hittar balans igen. Vilket det känns som att jag gjort nu – en himla skön känsla. Hur fungerar ni? Är ni extroverta, introverta eller någonstans mittemellan?

I mellandagarna såg jag till att jag hade massor av tid att reflektera, vilket är en av mina absoluta favoritsysselsättningar (som ni säkert vet vid det här laget.) Jag gjorde min årliga livsrevidering och kom fram till både ett och annat. Bland annat att jag ville hitta tillbaka till ridningen igen efter ett långt uppehåll och att jag, efter flera år av sjunga-i-kör-abstinens, ville göra slag i saken och gå med i en kör igen. Från idé till handling gick det i vanlig ordning fort, så från och med nu kommer jag att sjunga på tisdagar och rida på söndagar och jag har redan satt igång. Såååå himla härligt!! 😃

Mitt ledord för 2018 var harmoni. Förra året var det året då jag verkligen fann mitt inre lugn och landade inte bara här hemma på ön ordentligt, men också i livet i stort. Det här året har jag bestämt att mitt ledord istället ska vara hälsa. Jag ska ta hand om mig och min kropp på ett sätt som jag aldrig gjort tidigare och prioritering kommer att ligga på just hälsa, i stort som smått. Jag har kommit en bra bit på väg sedan min utbrändhet och lärt mig vikten av en stressfri tillvaro, daglig motion och medveten närvaro men någonting som jag alltid har slarvat med, i hela mitt liv, så har det varit kosten. Den har alltid kommit i sista hand. Samtidigt som jag har varit extremt medveten om hur viktig kosten är för den holistiska hälsan, vilket är så väldigt paradoxalt. Jag är den som är påläst in i minsta detalj för exakt hur varje djurslag ska utfodras för att prestera optimalt och gör alltid egna foderblandningar baserade på en stor portion kunskap, erfarenhet och nyfikenhet (herregud, mina hundar har till och med ett individuellt kostschema där de får olika mat varje dag!) Jag VET att en hund inte kan leva på grönsaker eller en bil på vatten, men hur har det sett ut för mig själv tror ni? Just det. Fullkomlig high chapparal.

Men nu ni, nu har jag tagit ett ordentligt krafttag och verkligen tagit tag i det här med kosten en gång för alla. Jag har läst tre böcker i ämnet antiinflammatorisk kost (denna på bilden ovan och så Food Pharmacy´s två faktaspäckade kokböcker,) börjat ta tillskott i form av bland annat omega 3 och lagt om kosten helt och hållet efter konstens alla regler. Och nej, det handlar absolut inte om att gå ner i vikt. Helt ärligt så har jag inte vägt mig på flera år och även om jag inte är smal så trivs jag ändå hyfsat bra med min kropp. Det handlar verkligen till 100% bara om att må bra. Inifrån och ut. Och jag vet inte hur ni upplever det men för egen del har jag märkt en skillnad mellan 20+ och 30+ i form av bland annat stelare leder, mindre energi och sämre metabolism. Det och mycket mer har jag förstått beror på en felaktig kost. En kost bestående av framförallt en väldans massa socker; klassiskt socker i form av mycket gott fika, förklätt socker i form av till exempel bröd och pasta och en himmelens massa annat socker också för den delen. Men nu rackarns, nu är det slut på felutfodring av det här människodjuret. Nu ska även jag få precis den balanserade kost som de andra djuren på gården får. Och vet ni vad, efter 10 dagar känner jag redan en enorm skillnad. Det funkar verkligen!! 🤩👏🏼

Det mesta från förra årets skörd är tyvärr slut vid det här laget så det mesta har jag fått köpa i matvaruaffären. Men januari är också den första odlingsmånaden så jag får helt enkelt se fram emot odlingssäsongen 2019 istället och börja planera redan nu för oändliga vidder av bladspenat, ruccola och sallad. Och superbäret blåbär måste jag försöka mig på att odla för det går åt en hel drös till frukosten varje morgon nuförtiden. Ja, det nya året förde verkligen med sig mycket nytt på hälsofronten den här gången och jag ser sååå mycket fram emot att få omsätta alla möjligheter i praktiken.

Hur ser det ut för er, har ni något ledord/fokus för året? Hur vill ni att 2019 skiljer sig från 2018 och vad har ni för spännande projekt på gång? Berätta!

Varma kramar! ❤️

14 reaktioner till “Nytt år – nya möjligheter!

 1. Hej !
  Va kul att höra, jag är själv väldigt intresserad av kostens betydelse för vår hälsa. Konstigt att det är så lätt att glömma sig själv😊 Vad äter du för omega 3? . Hur har den gjorts stabil? Med e vitamin? För är den inte stabil så kan den göra mer skada än nytta. Jag jobbar med en bra och stabil omega 3. Berättar gärna mer om du är intresserad. Kram Eva

  Gilla

  1. Ja visst är det underligt, att det är så himla lätt att glömma sig själv! Oj, dina omega3-frågor är verkligen överkurs för mig – jag kanske kan få skicka en bild på förpackningen så kan du få avgöra om den är bra eller inte? 😅🙏🏼

   Gilla

 2. Hej. Har läst din blogg ett tag och inspireras.Tack! Finns mycket jag vill göra i år men en dröm är att kunna starta upp ett företag. En dag kommer det men om det blir i år vet jag inte. Sen är ju odling en av mina stora passioner så fler medcinalväxter tänker jag satsa på i år också så massor av annat så klart.
  Ta hand om dej och alla djuren😀👍🌱

  Gilla

  1. Så roligt att höra att du blir inspirerad, det värmer hjärtat – tack! 💖🙏🏼 Spännande med företagsdröm, får man fråga vad det är för något? Eller kanske snarare inom vilken bransch? 😊

   Gilla

   1. Nja det här varit många turer om många företagsideer. Men jag vet att det ska vara nåt ekologiskt, sen om det är tyger,leksaker eller hälsoprodukter det velar fram och tillbaka. Sen har jag ju mitt natur intresse så hade varit kul att hitta nåt speciellt där men marknaden är ju ganska tuff. Så som du ser har jag inte kommit så långt men drömmen lever😉😀👍

    Gilla

 3. Jag är likadan. Extrovert till tusen men så även introvert även om den introverta sidan kommit senare i livet. Jag har lärt mig att den introverta är en sorts laddning av batterierna.

  Gilla

  1. Samma här, den introverta delen har liksom utvecklats med åren… Och ja, det är precis så jag känner (och precis vad jag behöver regelbundet) att verkligen få ladda batterierna. Tack för det, den tanken tar jag med mig! 💖🙏🏼

   Gillad av 1 person

 4. Jag har blivit mer introvert med åren då erfarenheter av andra människor inte varit de bästa. Sedan har vi speciella hundar också som kräver att vi är mer för oss själva. Omplaceringshundar har en del i bagaget som gör att de inte är översociala med alla människor. Jag brukar göra yoga varje dag och en stunds meditation. Det håller kroppen mjuk och rörlig. Tyvärr har vi ju ett stort projekt på gång nu med flytten så yogan har det blivit dåligt med. Om tre veckor lämnar vi huset och flyttar in i vår husbil.Sedan två veckors lugn på en camping tills vi drar iväg söderut.

  Gilla

  1. Åååååh så superspännande – det är nu det händer!! 🤩 Jag måste erkänna att jag nästan blir lite avis, älskar verkligen campinglivet. Och att få leva det hela tiden – vilken ynnest! 💖 Vart söderut har ni tänkt att åka?

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s