Fem perfekta små skapelser

Har ni någonsin lyssnat till en valpkull som diar? Och hört det där harmoniska snuttandet, knorrandet och stånkandet när de ligger där som på ett pärlband framför mammas juver och riktigt njuter? Alltså, det är bland det absolut bästa jag vet i hela världen. Jag blir alldeles varm inombords när jag sitter där och lyssnar och tittar drömmande på dem. Harmonin är total. ❤️

IMG_3554

I tur och ordning tar mamma hand om ”toaletten” medan de äter, hon slickar dem noggrant och kärleksfullt och njuter även hon av deras mysiga stund tillsammans. Kristall är verkligen en alldeles fantastisk mor. I samma sekund som valparna anlände gick hon helt och hållet in i mammarollen och vårdar dem som sina små ädelstenar. Ingenting annat finns i hennes världsbild. Och även fast de första dagarna var mer än besvärliga för både henne och oss så fanns det inga som helst tvivel om hennes hundraprocentiga modersinstinkter – valparna i första rummet i alla lägen!

IMG_3571IMG_3543IMG_3547IMG_3648

Igår fyllde de en hel vecka, en vecka som onekligen har innehållit både glädje och sorg. Efter att ha varit ledsen över de två vi förlorade tog jag mig i kragen och bestämde mig för att det var dags att byta ut sorgen mot glädje. Att helt enkelt vara glad och tacksam över de fem små underverk som faktiskt lever istället för att fortsätta sörja de som jag inte kan få tillbaka. Jag pratade med flera uppfödarkompisar på telefon och alla sa samma sak – första gången är värst. ”Självklart kommer man aldrig att bli likgiltig inför ett förlorat litet liv, men erfarenhet gör i alla fall förlusten lite lättare att bära.” Ord som verkligen tröstade. För i ärlighetens namn – när jag satt där med två utblåsta små ljus i mina händer och storgrät så tvivlade jag på om jag någonsin ville utsätta mig själv för det här igen…

IMG_3583IMG_3586IMG_3599

IMG_3613

IMG_3596IMG_3629

Så, här har ni dem – fem perfekta små skapelser. De två valpisarna i den första bildserien ovan är de vi kallar för ”brottarna”. Två underbara små killar som varit pigga, krya och starka från första början och således alltid varit först fram till bordet när dörrarna till buffén öppnats. Den ena är röd och den andra rödmerle, båda med en stor vacker bläs och vackra tantecken. De två krabaterna i den andra bildserien är en rödmerlehane och en bluemerletik och den sista bilden föreställer den andra bluemerletiken som är något mörkare än den första. De sistnämnda har inte haft lika vassa armbågar i matkön och är således lite mindre men även de växer och frodas som de ska och ökar i vikt för varje dag som går. Så ofta jag har kunnat har jag hjälpt dem att gå före i kön genom att lägga fram dem till de bästa tuttarna, jag har fått vara ”tuttvakt” helt enkelt – hahaha! Visst är de alldeles bedårande? 😍🐾

IMG_3670.JPG

8 reaktioner till “Fem perfekta små skapelser

 1. Så ljuvliga små knytten, vilken lycka och jo, jag blir tårögd bara av att läsa om de du förlorade, förstår allt för väl dina känslor. ❤
  Lycka till nu med allt växande! Kram

  Gilla

 2. Åh så fina dom är! Förstår er sorg men nu har ni fem fantastiska valpar och en underbar mamma till dom ❤️

  Gilla

 3. Men gud så söta! Vi har haft kattungar i omgångar och det är så härligt just den där första tiden när man ser att var och en är en egen individ. Att få följa dom när dom växer. Det är så underbart. Och dina små valpar är ju helt bedårande!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s