Om flocken

Andersbild-kopia

Även kallad Sambon, Äskling och Vice Byggledare. Min partner in crime, själsfrände i livet och bästa vän. Han med stort H som gör så att mitt hjärta är fyllt till bredden av kärlek. Han. ❤

 

 

dsc_0163

Mobbi & Vilja

Mobbi, även kallad Bosse, Bossemobbi och Byggledaren. 70 år ung änkling som är en sann djurvän och ett stort AIK-fan. Har alltid ett skämt på lut!

Vilja, även kallad Villivill, Villibub och Villbur. Aussietik född 2010. Min första egna hund som numera är Mobbis främsta vapendragare. Sida vid sida i vått och torrt!

dsc_0248Tross

Även kallad Trossen, Trossiboss och Långben. Den ettåriga Border Collievalpen som är det senaste tillskottet i familjen och som så småningom ska hjälpa oss hålla koll på både får och andra fyrbenta på ön.

 

 

dsc_0306Foxi

Även kallad Foxilox, Fox och Locksley. Pomeraniantik född 2014. Lilla prinsessan i gänget som är den mest näpna, väna och timida lilla varelsen jag någonsin mött – men samtidigt mest högljudda (till Anders stora förtret, haha!)

 

 

dsc_0111Jinni

Även kallad Jinnipinni, Jimma och Åke (!?) Egenuppfödd Pomeranianvalp född 2016. Minstingen i flocken som gärna utnyttjar sin maktposition – dramaqueen är en kraftig underdrift!

 

 

blogger-image-282501371Isa

Även kallad Isafisa, Isafis och Isfis – varför ändra ett vinnande koncept liksom? 😉 Gårdens enda katt, som för övrigt givetvis tror hon är en hund. Tillsammans med Foxi håller hon gården fri från möss och andra smådjur.

 

 

Érica, Eric, Flicka & Flingdsc_0231-copya

Våra fyra fina hästar. Èrica är ett halvblodssto och Eric (Kung Eric af Lindö) är hennes hingstföl som föddes här hemma på ön i år. Flicka och Flinga är våra supermysiga minishettisar som charmar in sig hos varenda besökare – stor som liten!

 

dsc_0297

Rita, Saga, Lillemor, Maj, Runa och Signe

Våra ulliga (och urgulliga) små vänner som kommer att hjälpa oss att hålla landskapet öppet här på ön. Genbanksanslutna Värmländska Skogsfår som vi fick äran att köpa av våra före detta grannar och tillika goda vänner.

 

 

dsc_0069Eivor

Eivor är hälften tamgris och hälften vildsvin och har bott hela sitt liv i ladan här på ön. Vi fick äran att ärva henne från Sven, som tidigare haft en hel flock med grisar men nu bara hade denna goding kvar i livet. Vi vet inte hur gammal hon är men hon får helt enkelt fortsätta att ströva fritt här på gården och njuta av sitt härliga grisliv så länge det varar.

 

blogger-image-1993359151

Vikingsson Krigartupp och hans hönor

Vikingsson är son till vår förre tupp Viking, som numera bor hos goda vänner till oss. Han och hans hönor är av rasen Skånsk Blommehöna och ger oss en pålitlig skörd av dagsfärska ägg. Flocken ansluten till genbanken och bidrar till bevarandet av denna otroligt vackra, gammelsvenska lantras.

 

Och just ja, jag själv också;

Nathalie

Även kallad Bonnmoran, Ekonomitanten och Chääfen. Tjejen bakom tangentbordet som är otroligt tacksam över sin härligt brokiga flock och tillika stora familj. Varenda udda individ passar in som en perfekt liten pusselbit och det är en fröjd att få lägga pusslet tillsammans med dem allihop – varje dag. ❤