Vår flock

Nathalie & Anders

Grunden i vår flock består ju givetvis av mig själv, Nathalie Nylén, och min älskade sambo Anders Dahlin. Han är min partner in crime, själsfrände i livet och bästa vän. Tillsammans utgör vi ett perfekt pussel och matchar varandra på ett sätt jag inte trodde var möjligt, i både med- och motvind. Förutom vår ledstjärna att bli helt självförsörjande har vi även kärleken till djuren, naturen och Lindö gemensamt och jag är så otroligt tacksam att vi har hittat varandra i myllret av människor på denna jord. Varje dag.

bild-kopia copy

Mobbi & Vilja

Namnet ”Mobbi” är mitt smeknamn på min morbror, Bo Sundberg, som bor med oss här på gården. Kärt barn har många namn och Mobbi kallas öven Bosse, Bossemobbi och Byggledare Mobbi. Han är en 70 år ung änkling som är en sann djurvän och ett stort AIK-fan som alltid har ett skämt på lut. Genom en olycklig saga som tacksamt nog fick ett lyckligt slut, fann han sin främsta vapendragare i min aussietik Vilja och idag utgör de ett riktigt radarpar och står vid varandras sida i vått och torrt – vilket du kan läsa mer om här. 

DSC_0533 copy

Himla & miniaussie-ligan

Våra tre hundar av rasen Miniature American Shepherd. Bilden föreställer Himla – den svarta skönheten, den kloka följeslagaren och den vänaste lilla prinsessan. Hon följer min minsta vink och skulle offra sin högra tass för min skull. Hon bor här hemma med oss på ön medan Minn och Spira, som jag hämtade i USA samtidigt som henne, bor tillsammans med sina fodervärdar Susanne Lindén och Sandra Helén. Denna trio kommer att utvärderas noggrant och genomgå både hälsokontroller (HD, ED och ögonlysning) samt mentaltest (BPH) för att därefter, tidigast våren 2020, eventuellt få egna valpar. Vårt Kennelnamn är Ljuvliga och vi är givetvis registrerade i SKK, läs mer på Ljuvliga.se 

img_2176-1

Foxi och pomme-pluttarna

Foxi är vår älskade lilla pomeranianprinsessa som kom till oss av en ren slump, etsade sig snabbt fast i hjärtat och bor idag växelvis hemma hos oss och växelvis hemma hos min mor. Hennes två tikvalpar Toffie & Tessie har vi har kvar avelsrätten på och om allt går som det ska blir det valpar sommaren 2019. Vårt Kennelnamn är Ljuvliga och vi är givetvis registrerade i SKK, läs mer på Ljuvliga.se 

jollijinni

Iam, Isa, Ina, Iris & Idun
Iam är vår sociala, kärvänliga och helt underbart mysiga hankatt. Han glider omkring här hemma på gården som en riktig kung och är vänlig och ödmjuk mot både människor och djur. Isa och hennes två döttrar Ina och Iris samt Inas lilla dotter Idun är de feminina motsvarigheterna till Iam och tillsammans sätter dem de mest bedårande små kattungarna till världen – bestående av 50% ragdoll, 50% birma och 100% vän för livet. Kontakta mig via mail vid intresse och stort tack till Linnea Edmark för den fina bilden på Iam.

le0

Flicka & Flinga
Våra två supermysiga minishettisar som charmar in sig hos varenda besökare – stor som liten! Fyller både sin funktion som maskotar hemma på gården men också världens sötaste ”gräsklippare”. Stort tack till Linnea Sandstedt för lånet av den lilla modellen Edgar som poserar tillsammans med Flinga.

DSC_0345

Fåren
Våra ulliga och urgulliga små vänner av rasen Värmlandsfår och Gotlandsfår. De hjälper  oss att hålla landskapet öppet här på ön och ger oss lycka i form av nyfödda små lamm varje vår, men också kött att äta varje vinter. Stort tack till Madeleine Ilmrud för den fina bilden på Rita, Runa, Lillemor, Maj och Saga.

fåren

Kajsa & Krut-Maja Krigargris
Gårdens två Linderödsgrisar som hjälper oss att plöja upp ny mark och hålla efter vegetationen i slänten ner mot vattnet. Väldigt flitiga ”städtanter” som förhoppningsvis får små egna kultingar att komplettera flocken med en vacker dag. Stort tack till Jeanette Seflin för den fina bilden.

js3

Viking Krigartupp och hans hönor
Vårt lilla hönseri började med en flock Skånska Blommehöns och fortsatte med en hel uppsjö av andra spännande raser; Maran, Cream Legbar och Welsumer är bara några av dem. De ger oss en pålitlig skörd av supergoda, dagsfärska ägg i alla möjliga olika färger – alltifrån mörkbruna till turkosa. Stort tack till Madeleine Ilmrud för den fina bilden på mig och Viking.

ön8 copy