Vår flock

Andersbild-kopia

Även kallad Sambon, Äskling och Vice Byggledare. Min partner in crime, själsfrände i livet och bästa vän. Han med stort H som gör så att mitt hjärta är fyllt till bredden av kärlek. Han.

…ja, och även jag fick ju plats på den här fina bilden. Nathalie heter jag, driver den här bloggen sedan hösten 2017 då vi flyttade hit till vårt paradis på jorden – vårt älskade Lindö. ❤

 

dsc_0163

Mobbi & Vilja

Mobbi, även kallad Bosse, Bossemobbi och Byggledaren. 70 år ung änkling som är en sann djurvän och ett stort AIK-fan. Har alltid ett skämt på lut!

Vilja, även kallad Villivill, Villibub och Villbur. Aussietik född 2010. Min första egna hund som numera är Mobbis främsta vapendragare. Sida vid sida i vått och torrt!
Tross

Även kallad Trossen, Trossiboss och Långben. Den ettåriga Border Collievalpen som är det senaste tillskottet i familjen och som så småningom ska hjälpa oss hålla koll på både får och andra fyrbenta på ön.

 

 

dsc_0306Foxi

Även kallad Foxilox, Fox och Locksley. Pomeraniantik född 2014. Lilla prinsessan i gänget som är den mest näpna, väna och timida lilla varelsen jag någonsin mött – men samtidigt mest högljudda (till Anders stora förtret, haha!)

 

 

dsc_0111Jinni

Även kallad Jinnipinni, Jimma och Åke (!?) Egenuppfödd Pomeranianvalp född 2016. Minstingen i flocken som gärna utnyttjar sin maktposition – dramaqueen är en kraftig underdrift!

 

 

blogger-image-282501371Isa

Även kallad Isafisa, Isafis och Isfis – varför ändra ett vinnande koncept liksom? 😉 Gårdens mammakatt, som för övrigt givetvis tror hon är en hund. Tillsammans med Foxi håller hon gården fri från möss och andra smådjur.

 

 

inaIna

Även kallad Lillkissen, Lillfisen och Lillis. Isas kattunge som föddes här på ön sommaren 2017. Underbart kelig och go liten tös!

 

 

 

ön6Flicka, Flinga & Malte

Våra tre fina minihästar. Flicka och Flinga är våra supermysiga minishettisar som charmar in sig hos varenda besökare – stor som liten! Malte är den lilla minihingsten vi lånade av en vän med förhoppningen om att få ett litet föl 2018.

 

 

fårenRita, Saga, Lillemor, Maj, Runa och Signe

Våra ulliga (och urgulliga) små vänner som kommer att hjälpa oss att hålla landskapet öppet här på ön. Genbanksanslutna Värmländska Skogsfår som vi fick äran att köpa av våra före detta grannar och tillika goda vänner.

 

 

dsc_0069

Eivor

Eivor är hälften tamgris och hälften vildsvin och har bott hela sitt liv i ladan här på ön. Vi fick äran att ärva henne från Sven, som tidigare haft en hel flock med grisar men nu bara hade denna goding kvar i livet. Vi vet inte hur gammal hon är men hon får helt enkelt fortsätta att ströva fritt här på gården och njuta av sitt härliga grisliv så länge det varar.

 

blogger-image-1993359151Viking Krigartupp och hans hönor

Vårt lilla hönseri började med en flock Skånska Blommehöns och fortsatte med en hel uppsjö av andra spännande raser – Maran, Cream Legbar och Welsumer är bara några av dem. De ger oss en pålitlig skörd av dagsfärska ägg i alla möjliga olika färger, alltifrån mörkbruna till turkosa.