Det blev advent i alla fall

Om fredagen var ”lugnet efter stormen” så var lördagen till och med det lugnare lugnet efter stormen. Vi var båda två helt slut. Efter en lång sovmorgon började vi dagen med en kaffe på balkongen och reflekterade tillsammans över allt och ingenting. Vi tog en solig långpromenad till andra sidan ön på förmiddagen och på eftermiddagen fick jag ont i huvudet och blev sängliggande resten av dagen. Typiskt. Tror dock det var kroppens sätt att tala om att den inte var redo för någon ansträngning över huvud taget än. Imorse hade huvudvärken, efter sisådär sexton timmars sömn, tacksamt nog gått över och jag kunde för första gången gå ner i källaren och hjälpa till med utrensningen lite grann. Jag betonar lite grann eftersom jag inte ville lägga i för hög växel utan lät istället kroppen gå på halvvarv.

Framåt lunch kurrade magarna och när vi tog fram en varsin matlåda ur frysboxen gjorde jag den fruktansvärda upptäckten (eller fantastiska beroende på hur man ser på det) – det är första advent idag! Och inte har vi julpyntat ett enda dugg. Inte ens en adventsstake har vi fått upp. Det här med traditioner verkar helt klart vara bortprioriterat i våra medvetanden just nu. I vanliga fall hade det aldrig hänt, att man glömmer årets viktigaste dag bara sådär. Men i krig och flyttkaos är allt tillåtet (och våra traditionssynder förhoppningsvis förlåtna!) 😉

Jag är i alla fall nöjd med att jag över huvud taget tog mig för att leta fram adventsljusstaken, fyra blockljus och lite mossprydnad bland alla sjuttioelva flyttkartonger. Jag gick till och med ut i skogen och plockade en näve mossa. Och nu står den här och pryder vårt i övrigt tomma köksfönster. Och även om den är lite ”man tager vad man haver” så tycker jag ändå att den blev riktigt fin. Och julemysig. Precis sådär som adventsljusstakar ska vara. Se där, det blev en första advent i alla fall. Även om det blev en flyttkaotisk sådan. ❤

dsc_0306

27 reaktioner till “Det blev advent i alla fall

 1. Ajajaj …. är det inte förbjudet att plocka mossa? Måste anmäla direkt! 😉 Skoja bara. Finns inget finnare än nyplockad mossa till julpynt.
  Själv är det inget julpynt i min lya … men får en otrolig lust och längtan att köra loss nästa år. Ska man kunna stå ut? 😄

  Gilla

 2. Härligt att du fick lite adventskänsla tillslut på din dag ❤ Älskar denna tid med ljus och pyssel men förstår precis att det inte låg i focus hos er just nu flytt huvudvärk och massa andra tankar som far omkring. Ha en bra måndag kommit någon snö ? /// MammaMia

  Gilla

 3. En liten adventsljusstake är allt som behövs. Och inte kan man väl börja julpynta mitt i all flyttröra ändå. Det kommer fler första advent att få till allt som du vi ha det. Ni har ju gjort stora underverk med flytten nu. Drick lite glögg den 2a advent och unna er att inte göra någonting en dag 🙂

  Gilla

 4. Så fint! Undrar om det var sådana hjorthuvuden jag såg i ögonvrån på ICA i dag? Jättefina är de. Här har vi faktiskt julstämning av någon anledning, och i eftermiddag skall jag och barnen baka lussekatter och pepparkakor. Det brukar hjälpa till med julstämningen när dofterna sprider sig i huset.

  Gilla

  1. Ja, köpte dem förra året när det reades ut julsaker runt nyår men kommer faktiskt inte ihåg vart någonstans… Kan absolut ha varit ica, jag är en trogen kund. 😉 Ååååh så mysigt med julbak! Jag längtar tills vi kommit iordning nog för att kunna ha ro att julbaka. ❤

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s