Mellandagar och mellanrum

Ja, då var vi mitt i mellandagarna. Mitt i mellanrummet mellan jul och nyår. Julen har släppt sitt grepp men det nya året har inte riktigt tågat in än. Här, precis mitt emellan, känns det nästan som ett mellanrum. Ett andrum. Det känns alltid så för mig, varje år. I flera år har jag ägnat mellandagarna åt att åka bort för att göra något som jag kallar för en livsreflektion (då man med visuella metoder utvärderar det gångna året och lägger upp planen för det nya.) Förra året åkte vi till Dalarna då vi fick låna en stuga av Anders goda vänner. I år livsreflekterar vi på en strand på Kanarieöarna, dock puttade Anders fram det från mellandagarna till 5-12 januari. Tack för det älskling, tror bestämt att jag vill fylla 30 varje år. 😉

Så, att inte åka iväg och livsreflektera i detta mellanrum är lite ovant för mig. Det känns nästan som om man befinner sig i något konstigt slags vakuum. Jag går inte på högvarv och är effektiv, samtidigt som jag inte heller riktigt kan/vill/känner för att vila. Ikväll ska i alla fall min syster komma hit och det ska bli supermysigt, och imorgon åker jag till en vän i Västergötland. I övrigt jobbar vi just nu på med att frakta hem byggmaterial till skorstensrenovering och att röja ut den gamla vedboden – ett alldeles utomordentligt sätt att fylla ut mellanrummet tycker jag. Bilden fångade jag, apropå ingenting, häromveckan på en promenad vid västra stranden. Magisk plats på jorden det där! ❤

Vad gör ni med ert mellanrum?

dsc_0387

 

 

31 reaktioner till “Mellandagar och mellanrum

 1. Det är mellanrummen mellan tonerna som gör musiken. Så det är nog där man ska lägga sin koncentration? Kanske som när väggar mellan_rummen gör huset? Det är ju väggar, golv och tak som vi lägger energin på för att kunna leva och njuta i mellanrummen. Men tar vi oss tid och frid att göra det?

  Gilla

  1. Så kloka ord, precis så är det! Mellanrummen är egentligen de viktigaste rummen, men ägnas nog inte ens hälften så mycket uppmärksamhet som de faktiskt förtjänar. Tack för påminnelsen, man ska njuta av mellanrummet!

   Gilla

 2. Jag ser det som en vanlig vecka. Pensionär och massor av intressen men ingen släkt då får man andra traditioner.
  Just nu håller jag på att släktforska och det är så spännande. En brorsdotter hittade mej via släktforskning. Pappa hade en son som stod som oäkta men han hade erkänt senare men det blev inte ändrat i kyrkböckerna. Blev så glad när hon hörde av sej.
  Önskar dej en bra fortsättning

  Gilla

 3. Hm, så har jag aldrig tänkt, men det tål att tänka på… hihi. Jobbar 11 timmar om dan så det blir inte så mycket tid över. Just nu funderar jag på vad som skall bli Nyårsmiddag, kul tycker jag.
  Ha det bra!
  Birgitta

  Gilla

 4. Mellandagarna är något av det bästa jag vet! Inga direkta krav eller måsten!
  Sååå skönt att kunna skrota runt (om man nu är ledig alltså…) i pyjamas halva dagen, äta rester, läsa och promenera! Tids nog kan man ta tag i festglittret och vardagen igen…men fram till dess njuter jag av mellandagarnas kravlösa varande. 👍🏻😊🙏🏽

  Gilla

 5. Jag har precis landat efter ett sorgeår, hamnat i mellanrummet, och mår ganska bra där, även om vingarna tagit stryk och landningsstället är lite kvaddat. Livet har gått vidare och innehåller mycket glädje.
  Det är gott att leva, och våldsamt roligt att läsa din blogg. Den är intressant, och du skriver så roligt och levande så att man nästan ser händelserna framför sig,
  Nu skall jag klappa katt och hund och prata lite med min medmänniska.
  Ha det gott där på ön.

  Gilla

  1. Oj, det låter inte roligt alls – hoppas du får vila i mellanrummet och finner glädje och inspiration nog att kämpa vidare. Livet är hårt ibland men tacksamt nog kommer alltid solsken efter regn. ❤

   Gilla

 6. Här försöker jag reflektera och vila, men mest leder reflektionen till ett mer upprört sinnestillstånd. Över hur allt har blivit och hur det ännu kan komma att bli… Vi har haft en minst sagt upplevelserik höst här på vår sida Bottenviken men man ska väl vara glad för att det åtminstone inte blir tråkigt! Typ. Ha det gott 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s