Nykär i livet

Helt plötsligt känner jag någonting konstigt i magen, som ett underligt pirrande. I takt med att nyfikenheten tar över försöker jag fokusera på vad jag känner. Känslan förstärks. Det försynta lilla pirrandet övergår i bubblande glädje och till min stora förvåning kan jag inte längre kontrollera mig – skrattet fullkomligt exploderar långt nere från maggropen och ger mig härligt, endorfinstinna lyckokramper i hela kroppen. Glädjetårarna kom som ett brev på posten och nu sitter jag här efter en fullkomligt underbar känslostorm och undrar förvånat vart detta i allsindar kom ifrån?!

Den senaste tiden har (med all rätt) varit både grå och loj. Vädermässigt, humörmässigt, inspirationsmässigt – ja, på alla plan egentligen. Även om jag inte har varit ledsen jämnt och ständigt har pappas bortgång lämnat mig i något konstigt slags vakuum där hela världen tyckts bli gråmulen och matt. Men nu, äntligen, känns det som om det är på väg att vända. Jag sa det till min syster igår när vi fikade hemma hos pappa och gick igenom bouppteckningsprocessen, att det ändå finns så galet mycket att se fram emot nu hemma på ön. Med våren kommer ju så mycket glädjeämnen. Fåren som ska lamma, hästarna som ska föla, kycklingar som ska kläckas fram och hund och katt som ska paras. Trädgårdsland ska anläggas, kompost ska fixas, äppelträd ska planteras och massor av små frön ska försås i blomrummet under stor förväntan. Det är bara en bråkdel. Känner mig nästan som ett barn som inväntar julafton, härligt förväntansfull och glad så ända in i märgen. Sitter i skrivande stund och småler sådär fånigt som när man är alldeles nykär. Nykär i livet kan man väl säga.

Igår köpte jag mig två trädgårdsmagasin på bensinmacken, Expressens ”Så och Odla” och Aftonbladets ”Så och Skörda.” Besvikelsen över att inte hinna läsa dem innan det blev för sent igår resulterade i att jag drömde om dem inatt och vaknade full av läslust imorse. Det var när jag sträckläst den ena från början till slut och kommit halvvägs i den andra som glädjestormen kom med buller och bång. Tänk vad en liten tidning kan åstadkomma! 😀

DSC_0363

15 reaktioner till “Nykär i livet

 1. Glad att det en del dagar känns så bra. Om du inte redan har sett Mandelmanns på tv4 så hoppas jag att du har möjlighet att se serien på play. Tänkte på dig och er satsning på ön när jag såg avsnitten. Vill du ha ett boktips? Johannes Wätterbäcks ‘Alla fingrar gröna’. Rekommenderas.
  Kram Kristina

  Gilla

  1. Jovisst, jag älskar Mandelmanns – inte ofta jag tittar på tv men torsdagskvällarna har varit heliga för mig på sistone. Tack för boktips, ska googla på den på en gång. Kram!

   Gilla

 2. Ja det brukar kännas i hela kroppen när det börjar vända vet att jag själv tyckte att OJ nu kan jag andas utan trycket över bröstet. Vad härligt skratta gör att det kommer mer 🙂 Ute liv och djur fingrar i jorden är riktiga energi påfyllnings Booster ❤ Ha det bra Mamma Mia

  Gilla

 3. Så härligt att läsa din blogg i både med och motgång. ”Att leva sin dröm” önskar jag så att fler människor skulle våga sig att prova på. Att göra nåt man drömmer om ger så otroligt mycket tillbaka och även om livet ibland kommer med svåra överraskningar finns det saker som gör att man orkar gå vidare. ❤️

  Gilla

  1. Kloka ord Eva, precis så är det! När man lever det liv man drömmer om eliminerar man givetvis inte sorg, ovälkomna olyckor eller svåra tider men jag tror faktiskt att det blir lättare att hantera då. Härligt att du hittat hit och roligt att du uppskattar läsningen! ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s