Magiskt vackra vinterdagar

Som jag älskar vintern. Och såna här dagar älskar jag den ännu lite mer än vanligt. Solen strålar från en klarblå himmel, minusgraderna biter sådär lagom i kinderna och hela världen är inbäddad i ett tjockt, gosigt och bländande vackert snötäcke. ❄️☀️

Isen har lagt sig tjock i sundet den senaste vecka, så nu åker vi spark fram och tillbaka från fastlandet – så himla smidigt! Helt plötsligt känns det som att vi inte ens bor på en ö, att vi bara råkat parkera bilen väldigt långt ifrån gårdsplanen – över ett ”fält” och uppför ett litet ”berg.” Konstig känsla.

En gång om dagen går jag och småtjejerna en långpromenad, i vanliga fall brukar vi hålla oss på ön men nu har liksom promenadmöjligheterna exploderat och vi kan gå i vilken riktning vi vill. Den tanken kittlar min upptäckarlust. Häromdagen gick vi hela ön runt, en riktigt härlig upplevelse. Nästa anhalt på upptäckarlistan blir nog öarna som ligger runtomkring oss. Och så ofta jag bara kan försöker jag tvinga med mig Anders ut i solen också, det är alltid extra mysigt när man är två.

Och ljuset. Det fantastiska ljuset som följer med det tjocka snötäcket, det kan jag inte titta mig mätt på. Varje eftermiddag de senaste dagarna har jag stått länge länge i kontorsfönstret och bara beundrat allt det vackra. Solnedgången över vårt gamla torp, dimman som dansat över södra udden och de himlen som skiftat i alla tänkbara pastelltoner. Helt magiskt.

Vad tycker du är det bästa med vintern? Eller ja, det sämsta också om du nu känner då! 😅

4 reaktioner till “Magiskt vackra vinterdagar

  1. Bor man som du och har ben som är helt friska så är vintern härlig. Men ju äldre man blir och när man som jag brutit sjuttioelva ben i foten och benet, är vintern och halkan ett helvete. Man spänner sig och efter bara en kort promenad gör det ont i både höfter och rygg. Jag har bott i Luleå och åkt skidor både på längden och tvären när jag var i din ålder.
    Därför flyttar vi söderut och till trakter där snön syns långt bort på Pyrenéerna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s