Pirayaterrorister

Tänk er att man korsar en piraya med en riktig fullblodsterrorist och ja, givetvis har man slängt in lite sockersött nallephublod också – vad får man då tror ni? Valparna har fyllt sex veckor och ser ut som de mest väna och beskedliga varelser som tassat på denna jord men tro mig, skenet bedrar… Så fort du visar så mycket som en kvadratcentimeter av dina tuggvänliga händer så sitter de fast i ett stabilt järngrepp med sina sylvassa små synålständer – hahaha! 😂

IMG_4454IMG_4457

Men trots de små gaddarna är de alldeles fantastiska såklart. Ni kan tro att det är svårt att få någonting gjort här hemma, man vill bara sitta och gosa med de här små rackarna hela dagarna. Jag vänjer dem vid att bli kammade, få klorna klippta och ligga lugnt på rygg i min famn. Vi busar med händerna, har dragkamp om små strumpor (som får agera lagom stor ”kamptrasa” till dessa små minisar) och leker tafatt med leksaker. Vi tar små utflykter i huset, både i grupp och ensam, så att de ska få möjlighet att utforska (och känna sig trygg i) nya miljöer och så får de smaka lite olika sorters godis så att deras små magar ska vänja sig vid lite av varje.

Ovan Svarta Höken och nedan Lilla Kråkan.

IMG_4494IMG_4481

Jag kan inte förstå att det redan gått sex hela veckor, tiden har verkligen flugit fram. Det känns som att det var igår Kristall välsignade oss och dessa små liv damp ner i just vår valplåda. Och sådana personligheter de visat sig att vara sen, redan nu kan man börja ana hur de kommer att bli som vuxna individer och jag glädjer mig så himla mycket åt att få följa deras resa genom livet. Två av dem ska stanna här i närområdet, två av dem ska flytta nedåt i landet och en uppåt. Alla valpköpare erbjuder aktiva hem med mycket spännande aktiviteter och förhoppningsvis får vi se dem även på tävlingsplanen i framtiden – och jag kommer givetvis vara deras privata hejarklack! 😃👏🏼

IMG_4368IMG_4372

Om en dryg vecka är det flyttdags, till påsk får de nya familjerna hem sina små pälsklingar men en eller möjligtvis två små rackare får vi behålla två veckor till – jag ser det som en bonus att få valpgosa lite extra och kommer njuta av tiden till max. Jag har redan börjat få rapporter om namn som bestämts, inköp som gjorts och valputställningar som planeras att anmälas till – så himla roligt med engagerade valpköpare!

Ovan Galna Hästen och nedan Sittande Tjuren.

IMG_4439IMG_4441

Det har verkligen varit fullt fokus på valparna här på sistone (för att inte tala om dygnet-runt-tjänsten man fått som Första Städare i valprummet) men snart ska nog livet återgå till det normala. Jag har börjat förså för odlingsåret 2019 på fönsterbrädorna, lägga ägg i kläckaren, invänta Iris som kattar snart, köpt hem produkter inför vårens lamning och börjat planera för sommarens renoveringar – ser sååå hycket fram emot att ta mig att tid att uppdatera er om allt spännande som är på gång. Snart så. Varma kramar på er allihopa så hörs vi och ses snart igen!

Sist men absolut inte minst (eller ja, faktiskt störst i kullen) underbara Stående Björnen. ❤️

IMG_4407IMG_4420

6 reaktioner till “Pirayaterrorister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s