Det pinsammaste någonsin!

Imorse hände någonting så ofattbart pinsamt. Typ en tolva på en tiogradig pinsamhetsskala. Jag har nog inte skämts så mycket sedan jag var tonårig…

Jag hade bestämt träff med en bonde i närheten som jag skulle köpa ägg av till kiosken. Eftersom jag försov mig hann han åka till jobbet men gav mig vägbeskrivningen per telefon och sa att ”garagedörren står öppen, så det är bara att plocka ägg ur kylen och swisha – så gör alla andra.” Smidigt tänkte jag och följde vägbeskrivningen till punkt och pricka och väl framme gick jag in genom den öppna garagedörren och lokaliserade snabbt kylen (jag fick hoppa över diverse bråte och nog kändes det lite konstigt att han inte hade kylen mer lättillgänglig med tanke på att han med uttrycket ”alla andra” verkade mena att han hade en hel del äggkunder.) Nåväl, jag skuttade i alla fall över alltihop fast beslutsam om att nå fram till äggkylen som stod allra längst in i garaget. Väl framme öppnade jag den och insåg att det inte alls var någon äggkyl, utan istället en proppfull frys. Konstigt. Vart i hela friden stod då äggkylen? Jag sökte igenom hela rummet men såg inget annat som kunde likna en kyl så jag tänkte att den förmodligen stod i rummet bredvid, det jag passerade på vägen in. Även det rummet sökte jag igenom utan resultat. Men så skumt, vart i hela friden hade han gömt kylen? Jag gick ut och letade på gårdsplanen i tron om att det kanske fanns ett annat garage som han menade, men icke. Och medan jag fortsatte låta blicken noggrant söka igenom omgivningen ringde jag bonden…

Föreställ er paniken som uppstår när jag under samtalet förstår att jag kört in på fel väg. Till fel gård. Och rotade omkring i helt fel garage. Alltså, i någon helt annan människas privata garage. Hua. Ingen rolig insikt. Med blossande kinder, bultande hjärta och lätt panik pirrande i hela kroppen sprang jag tillbaka till bilen och skyndade mig därifrån med andan i halsen.

Ja, så kan man ju också börja sin fredagsmorgon. När jag berättade detta för Anders nyss bubblade det upp ett hysteriskt skratt och inte blev det bättre när han började skämta om alternativa avslutningar på historien. Herregud, tänk er till exempel om gårdsägaren i fråga dessutom hade kommit ut när jag som bäst rotade runt i hans garage… Hur hade jag förklarat det? Och hade han ens varit mottaglig för min (högst tvivelaktiga) äggletarförklaring eller hade han helt sonika ring polisen på studs? Eller tagit fram älgstudsaren kanske? Det förblir vi tacksamt nog ovetandes om! 😅

Här är i alla fall en bild på äggen som orsakade allt ståhej. Så himla vackra så ändå att de nästan var värda det. Men bara nästan. 😍

29 reaktioner till “Det pinsammaste någonsin!

 1. Jösses vilken panik…
  Men själv hade jag nog tagit mössan i handen och knackat på och ett om ursäkt, om de var hemma.
  Hade ju aldrig våga åka hem med tanken att polisen snart knackar på… 😀

  Gilla

  1. Precis så tänkte jag med 😂 😂
   Vi har ju kameror överallt på vår gård så ja hade blivit mäkta förvånad om jag hade kollat på kamerorna och någon hade röjt runt utan att ta något 😂 😂

   Gillad av 1 person

   1. Det jag mest känner olust för är om någon sett en och hängt ut på Facebook eller på nätet, så man blir dömd hos allmänheten.
    Vi har också kameror som larmar om någon rör sig hos oss och larmet går när vi sover eller inte är hemma. ..

    Gilla

 2. Ha, ha 😀 😀 😀 Nu fick jag mig ett gott skratt. För visst är det sådant knasigt man kan skratta för efteråt när allt faktiskt gått väl trots allt. Ja, vilken himla tur att ägaren till första garaget inte kom för hur hade det gått? Mer skratt eller inte? Det får vi aldrig reda på. Ha det bra !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s