Nytta & nöje

Efter att ha haft kiosken öppen i fem dagar börjar det sakta men säkert rulla på. Jag har fått hyfsad koll på rutinerna, stallarholmsborna börjar förstå att vi faktiskt har öppnat för säsongen och det vackra vädret gör att glassförsäljningen börjar tillta. Idag sålde jag dessutom det första lammskinnet – superkul! 😀


På hemmafronten är det, som vanligt (!) massor på gång också. Just nu står fårhagarna och köksträdgården i fokus och Byggledare Mobbi kämpar på alldeles allena, som den tappre krigaren han är. Eller, helt ensam är han ju förståss inte eftersom Vilja aldrig befinner sig mer än på en armlängds avstånd. ❤️ 

Igårkväll klippte jag också klövarna på fåren för första gången. Det var lite ovant i början men jag upptäckte snart att det inte var någon större skillnad mot att klippa klorna på hundarna – piece of cake faktiskt. Tanken var att jag också skulle ha klippt av dem all ull men klippmaskinen strejkade så det fick skjutas på framtiden. När Anders kom hem tog vi en spontantrip över till fastlandet och gick en liten runda på grusvägarna runt viken. Hand i hand lunkade vi omkring där i solnedgången och varvade kommentarer om trädstammar, djurspår och blommor med lite mer viktiga ämnen och vardagliga beslut. Det blev en riktigt härlig stund med hög leva-i-nuet-faktor. Med andra ord; ett riktigt uppskattat nöje efter att ha gjort en hel del nytta på sistone! 👌🏼

4 reaktioner till “Nytta & nöje

  1. Hoppas på en solig och varm sommar för affärernas skull – håller tummarna för att du får sälja många fina lammskinn också 🙂
    Ha det gott!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s