Morgondopp

Vaknar trött efter en natt av många underliga drömmar, vakendrömmar tror jag det kallas? När man i drömmen är medveten om att man drömmer och kan styra den lite som man vill. Mycket spännande nattlig sysselsättning måste jag säga, synd bara att man är helt slut när man väl vaknar. 😜

Tar med mig en handduk, släpar mig nedför trappen och släpper som vanligt ut hundarna (ni som känner mig vet att morgnar aldrig riktigt varit min grej..) Iförd endast mina blåa foppatofflor lunkar jag nedför backen och ut på bryggan. Tar med mig en sten från stranden för att skrämma eventuella monstergäddor på flykten och vips så åker stenen i och jag efter. För badkrukor kan jag varmt rekommendera denna metod, eftersom obehaget att vänta för länge efter att man släppt stenen (och därmed riskera att monstergäddorna kommer tillbaka) överstiger obehaget inför det kalla vattnet, vilket innebär att man inte tvekar ett dugg efter att man släppt stenen. På två sekunder har man klarat av morgondoppet och är redan på väg till altanen för dagens första kopp kaffe! 😂

En helt ny morgonrutin som jag trivs alldeles utomordentligt med, har ni någon mysig morgonrutin ni ser fram mot lite extra på morgnarna?

18 reaktioner till “Morgondopp

 1. Wow! Drömmar som man till viss del kan styra har jag varit med om, men iskalla morgonbad står aldrig på agendan. Monstergäddor måste man akta sig för!

  Gillad av 1 person

 2. Hm … glömde att svara på din undran. Jag är i motsats till dig en riktig morgonmänniska och den här årstiden vaknar jag ofta redan strax efter fyra! När vi är hemma blir det en snabb promenad genom trädgården och sen ett par muggar svart kaffe framför datorn … sen är jag beredd att ta tag i vad som ska göras 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Morgondopp, mmm… Bodde i ca 30 år vid en å, varje dag från början av maj till början av oktober inleddes med morgondopp! Regeln var: kvinnliga tvåbenta varelser av honkön serveras inget morgonmål om de bevisligen inte tagit sig ett morgondopp! Gällde alla gäster utom en verklig badkruka. de första åren här var jobbiga, men efter ca sex år har jag blivit van att leva utan detta underbara… Hur växer ”maten”?

  Gilla

   1. …just ja, och maten växer och frodas. Jag la nyss ut lite bilder från köksträdgården och fler bilder blir det garanterat framöver – snart skördedags i vissa av lådorna! 🙂

    Gilla

 4. Bada så där direkt på morgonen? Jag säger då det. Utan kaffe i magen så händer här inget annat en en snabb promenad med hunden. Hade jag inte den så skulle det bli kaffe på direkten.
  Men… om jag bodde så till…. en dröm… Lyckost!
  😉

  Gilla

  1. Jo, morgonkaffe är livsviktigt! Men det är något speciellt med att vakna till kallt vatten istället för varm dryck, jag blir mer och mer fäst vid rutinen för varje dag som går. 😀

   Gilla

 5. Modigt! Jag är en tvättäkta badkruka och utan minst en halvliter kaffe innan jag gör NÅGOT annat så är jag liksom inte människa. Och så var det det där med monstergäddorna också – kan man lita på att EN sten räcker? 😉

  Gilla

 6. Hurtbulle där!! Vad härligt att ha så nära till ”morgonduschen”. Här i skogen får jag nöja mig med en balja vatten att skvalpa med.
  GLAD MIDSOMMAR önskar Eva Linnea

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s