Överraskningskalas!

Igår fyllde jag 31 år. Verkligen ingen speciell ålder att fylla men min älskade Anders såg till att dagen (och hela helgen) ändå blev helt oförglömligt fantastisk…

I fredags var syster och svåger här på förfirande och igår morse blev jag väckt av finstämd födelsedagssång och uppmanad att vara redo för avfärd klockan 12. Vad jag inte visste då var att det skulle bära av till ett av de mest vackra herrgårdarna jag någonsin besökt – Dufweholm.

Vi fikade ljuvligt gott på deras Afternoon Tea, njöt till fullo av deras avkopplande spa och häpnade över både service och smak vid deras fyrarätters gourmetmiddag. Att vi dessutom fick bo i herrgårdens finaste svit med en egen salong med vackra rokokomöbler, magnifik himlasäng i det anrika sovrummet och en egen balkong ut från det lyxiga badrummet – det var bara som grädde på moset! 😍

Imorse åt vi (som vanligt) alldeles för mycket av deras smaskiga frukost och sedan rullade vi hemåt – i dubbel bemärkelse! 😂 Och i bilen på vägen hem reflekterade jag över det här med hur underbart det var att känna förväntan. Öppnar man ett paket känner man ju förväntan i sådär tio sekunder, innan man fått upp snören och presentpapper och sett vad det var inuti. Men i det här fallet fick jag nästan sex timmar av nyfiken förväntan. Det pirrade i magen och tindrade om ögonen under hela bilresan dit och jag spekulerade vilt i vart slutdestinationen kunde tänkas vara. När man var liten kände man den känslan nästan jämnt av en eller annan anledning, var det inte julafton eller födelsedagen man längtade efter så var det någon klassfest eller att få köpa en ny jacka. Men ju äldre man blir, desto mindre längtar man efter sånt. Desto mindre förväntan, nyfikenhet och längtan känner man. Eller ja, jag i alla fall. Men på något sätt lyckades Anders få mig att återuppleva den där underbara känslan och det är nästan lika mycket värt som visiten i sig. Vi skålade för mitt ”överraskningskalas” och jag kom till insikt om att jag (till skillnad från honom) är en person som fullkomligt ÄLSKAR överraskningar – skulle vilja fylla år sådär fyra/fem gånger per år från och med nu. 😃

När blev ni överraskade senast och vad tyckte ni om det? Nyfiken förväntan eller bara jobbigt att tappa kontrollen? Och överraskar ni själva era partners, familjemedlemmar eller vänner ofta?

17 reaktioner till “Överraskningskalas!

 1. Grattis i efterskott! Jag är mycket ambivalent personlighet. Gillar inte överraskningar men blir glad och väldigt rörd när någon överraskar mig. Och jag gillar att överraska andra och då inte nödvändigtvis på en födelsedag eller så utan bara en vanlig dag.

  Gilla

  1. Tack snälla för grattis! Ja det är klurigt det här med överraskningar, men du verkar vara precis som Anders. Han säger att han ogillar överraskningar men jag tror ändå att han gillar dem i slutänden – när överraskningen är avklarad så att säga. 😜

   Gilla

 2. Vilken underbar helg! Grattis i efterskott! Alla åldrar är värda att fira tycker jag, att få vara med och fortsätta leva är ändå stort 🥂
  Min sambo planerade en heldag i min smak i somras när jag fyllde 40, vilket blev en biltur i Västerbotten med picknick och vägar jag inte tidigare åkt. Det låter ju hur okul som helst, ser jag när jag skriver det, men det var en överraskning precis i min smak 😄 Han var en blomköpare i början. Jag gillar verkligen tanken med blommor, men med tiden fick han sluta med det då blommor är bland det mest onödiga jag vet, mycket möjligt en trist inställning 😉
  Ha en fin vecka!

  Gilla

  1. Tusen tack för grattis! ❤️ Men vet du, jag håller med dig till punkt och pricka… Att bli överraskad med en roadtrip på ännu outforskade vägar är ett äventyr jag skulle ÄLSKA – till skillnad från blommorna som ändå alltid envisas med att vissna alldeles för tidigt. 😜

   Gillad av 1 person

 3. Hjärtliga gratulationer så här lite i efterskott! Vilken härlig överraskning och vilket fantastiskt ställe ni firade på! Har åkt förbi skylten många gånger, men aldrig varit där.
  Härliga bilder som minner om den trevliga helgen … ni är fina tillsammans 🙂
  Tråkigt att skriva det, men numer är överraskningarna sällsynta … och jag avskyr att fylla år 🙂

  Gilla

  1. Tack för grattis och för den fina komplimangen! 😊 Ja, ett väldigt vackert ställe på jorden, kan varmt rekommendera det. Men överraskningar behöver ju egentligen inte vara så storslagna, du får överraska någon du håller kär med något litet vardagligt – så kanske överraskningen kommer tillbaka. Kram! ❤️

   Gillad av 1 person

 4. Grattis i efterskott! Vilken härlig överraskning att se fram emot och uppleva! 🙂
  Själv gillar jag överraskningar med lite lagom förvarning… 😉 Är ju en planerartyp som vill ha koll, i alla fall på vad jag förväntas ha på mig haha!
  För egen del är det väl så att det blev fler överraskningar förr, men i takt med att barnen blir äldre så blir det enklare.
  Kram Kristina

  Gilla

 5. Åh, Dufweholm är ju så fantastiskt vackert! Vi var där påsken 2016 (då tog min man profilbilden jag använder f ö, när vi skådade fågel i sjön) och det var så fantastiskt! Underbar mat, underbar personal och så att få bo i en rokokosvit – helt fantastiskt. Vi kommer att åka tillbaka någon gång.
  Lyckos dig som får en sådan present av din man! 🙂

  Gilla

  1. Men åh, ja det var otroligt vackert – jag är en riktig rokokoälskare så inredningen passade mig alldeles finfint! 😍 Men fåglarna missade vi, är Dufweholmssjön känd för att vara en fågelsjö?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s