Barnvaktande, frösådd & namngivning

Efter en helg av barnvaktande av bonusbarnbarn och en sväng till Stockholm tur och retur, landade vi nyss hemma i soffan framför öppna spisen. Vi andas ut. Och andas in. Det har gått åt en stor dos energi att hålla jämna steg med en liten treåring som ivrigt utforskat gårdslivets äventyr, men vi har också fått en massa ny energi av detsamma. Av att tillåta sig själv att släppa allt annat och bara fokusera på en enda sak – att ha kul tillsammans. Och att njuta av de där små magiska stunderna som bara sker här och nu, glädjen i de glittrande små ögonen och alla goda, hjärtliga skratt. Vet ni vad jag menar? För visst har många av er barn och/eller barnbarn (bonus eller egna spelar ju ingen roll?) ❤️

Om jag fick, hade jag visat er alla hundratals supersöta bilder jag tagit på oss i helgen men det blir istället en bild på Jinni som ligger i mitt knä och njuter av sin stund i rampljuset. Det får duga. 🐾

En sak hann jag faktiskt med att bocka av från todolistan dock; den första sådden. I förra veckan köpte jag hem några säckar såjord och igår när Anders och lillan var iväg och fixade med hydrokoptern, passade jag på att peta ner årets första fröer i jorden. Det blev paprika, purjolök och två olika sorters chili och det kliar redan i fingrarna efter att få ta tag i nästa månads planerade sådder – här ska odlas må ni tro!

…och på tal om hydrokoptern så har vi nyss haft en liten namngivningsceremoni här hemma. Vi läste igenom alla era namnförslag och det namnet som fick allra flest röster var Isa. Vi älskade verkligen det finurliga namnet men tänker att vår katt Isa inte ska behöva bli bestulen på ensamrätten så därför valde vi att istället utse en annan vinnare, nämligen Gena. Även detta var lite finurligt då det faktiskt är precis det vi gör, med en hydrokopter genar vi från bryggan hem till ön. Och att namnförslaget dessutom härstammar från en krokodil (vilket är precis vad hon ser ut som) gjorde inte saken sämre. ”Klockrent” sa vi i kör! Tack snälla Jenny och Iréne för hjälpen – ni vinner en varsin provtur om ni någon gång har vägarna förbi! 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s