En doft av himmelriket

I förrgår försvann vintern med den sista isen från sundet och idag var det tjugo grader varmt och vindstilla. Det går fort nu. Grönskan har börjat spira både på mark och buskar och fåglarna kvittrar tillsammans i symfoni. Igår kom de första svanarna och kanadagässen förbi utanför bryggan och idag landade tranorna på vår äng och sjöng vackert för oss. Och ikväll invigde vi utemöblerna och njöt av vad som kändes som en riktig sensommarkväll. Livet är bra härligt ibland. ☀️

Min absoluta favorittacka, Signe, börjar närma sig lamning så jag kikar ner till fårhagen lite extra ofta just nu. Ikväll var den här lilla krabaten fram och skulle äta upp mina stövlar men jag ville hellre gosa. Tänk att lamm har en förmåga dofta som himmelriket. Mina ulliga små änglar. Älskar att borra in näsan i deras lena ull och andas in – det ger mig lugn i själen. ❤️

Och gurkorna måste jag ju berätta om också. I år provade jag att plantera drivhusgurka i Ikeas sopkorgar och ställa i ett söderfönster i vardagsrummet. De har tagit sig superfint och förhoppningsvis är det den allra sista köpegurkan vi har i kylen nu – se så fina små gurkor som kikar fram under bladmassan! Tyvärr ligger jag lite efter med försådderna men imorgon blir Stora Odlardagen, vilket jag sett fram emot hela veckan. Vad har ni odlat än så länge och hur har det gått för er? 🌱

16 reaktioner till “En doft av himmelriket

 1. Tack för inlägg!
  Förstår att lammen är gosiga💕Har inte satt några fröer än,jag kom av mig av den långa vintern.Men nu börjar lusten komma igen💕

  Gilla

 2. Alltid så inspirerande och härligt att följa er vardag.
  För egen odlingsdel ska jag vara djärv i år – har potatis på groddning och sättlök i kylen, inför utplantering om några veckor. Så får vi se hur det går. Jag håller mig annars till odling åt andra – ängsblommor och dylikt till våra humlor, bin och fjärilar. Tomten är full med vallört, blåklint, gurkört, oxtungor, kryddväxter och honungsfacelia, bland annat. Fast just nu blommar bara krokusarna, blåstjärnan och pärlhyacinterna….:)

  Gilla

  1. Spännande! Jag har inte odlat en enda blomma än, har jag strikt prioriterat ätbara växter men en vacker dag… Min dröm är att trädgårdstomten ska se ut precis som din med blommor överallt! 😍🌸

   Gilla

 3. ÄÄH! jag känner doften av lammen, allt jag frösatt är nu uppe o tittar fram, tomaterna växer som attan,
  Växthus besöken blir många varje dag. Mälaren som en stor spegel. Njuter i fullo Margit

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s