Hej från hängmattan

Söndag eftermiddag, 32 grader och lätta brisar från sydväst. Syrsorna sjunger, vassen prasslar i vinden och en enträgen hackspett pickar på något träd i fårhagen bredvid. En fiskmås skrattar till borta i viken, en fluga flyger surrande förbi och två koltrastar (tror jag att det är) pratar högljutt med varandra bortifrån buskarna. Då och då kluckar det till under hängmattan av vågorna som båtarna gör men mestadels är det bara naturens ljud som hörs. Och här ligger jag, naken i hängmattan, och bara njuter. Har ni tänkt på att man hör mer och fler olika ljud när man blundar än när man har ögonen öppna? Det ena sinnet förstärks verkligen när man stänger av det andra – dagens harmoniska insikt. 💖

När vi planerade den här sommaren i våras skrev vi upp en hel del måsten på attgöralistan och satte upp på kylen, renovera ladan och lägga om taket på verkstaden är bara två exempel. Men när vi landade här hemma för en vecka sedan, helt slutkörda efter en intensiv jobbvår, amerikaresa och en festivalhelg i vår lilla kiosk var det som att musten gick ur oss. Vi orkade inte ta tag i en enda av de större projekten vi hade skrivit på den där listan utan bestämde oss för att vara snälla mot oss själva, släppa på tyglarna och prioritera harmoni och välmående istället. Vi beslutade oss för att ha hemester.

Så den senaste veckan har vi verkligen försökt att släppa alla krav, borden och måsten och bara umgåtts med varandra, valparna och oss själva här hemma på gården. Visst har vi gjort en del nyttiga saker också, Anders har bland annat snickrat badtunna och jag har till exempel städat huset, men ingenting har vi gjort för att det stått på någon lista utan för att vi har velat. För att vi haft lust. Visst vet ni vad jag menar? Det där kravlösa, harmoniska duttandet och donandet hemmavid som är så himla mysigt? Ja, precis det är tanken att vi ska ägna även de kommande veckorna till – en välförtjänt hemester.

Det känns som om det var länge sen vi hördes nu, eller ja, länge sen jag hörde hur ni har det och hur ni mår. Har ni semester, hemester eller jobbar ni? Är ni hemmavid eller bortresta? Har det blivit något barfotaspring, glassätande och strandhäng än i sommar? Och till er som är nya här; presentera er gärna – är så himla nyfiken på vilka ni är.

Kram från mig här i hängmattan! ❤️

14 reaktioner till “Hej från hängmattan

 1. Hittade din blogg av en slump, så glad för det då det är en fantastisk rolig blogg att läsa 😊 vill bara att du ska skriva mer ofta (helst flera gånger per dag haha) 🙈 tycker allt är intressant att läsa om. Bor själv på en liten gård med min familj och massa djur.
  Hur går de med lammen, hästarna, fjäderfäna, grävlingsjakten, grisarna, odlingarna, valparna mm mm haha som du ser, roligt att läsa om allt 😊

  Gilla

  1. Hej Petra, superroligt att du hittade hit och ännu roligare med likasinnade gårdsbor! 😃 Tack för både komplimang och pepp – ska verkligen ta till mig och försöka få till inlägg lite oftare. Vart någonstans har ni er gård?

   Gilla

   1. Vi bor på västkusten 😊 ha det så härligt i sommarvärmen, vi har också lagt alla måsten åt sidan och bara är, underbart ☀️

    Gilla

 2. Ahhh, så gott det lät att ligga och mysa i en hängmatta!
  Själv har jag fem lediga veckor framför mig och de kommer att ängnas åt hemester och vad än som faller mig in 😊

  Gilla

 3. Här haft en första omgång med hemester, nu jobbar jag i juli och sedan blir det lite mer hemester. Vi åker på några dagsutflykter, men mest är vi hemma och donar och fixar i lagom dos. Jag gräver en naturlig damm (började i maj…) och maken snickrar ett kaninhus. Mellan varven plockar jag bär, grönsaker och hämtar äggen hos vaktlarna. Det är skönt att ta vissa dagar som de kommer. I sommar har tre av våra papegojor/parakiter ungar och vi gläds åt att följa deras utveckling.
  Tycker det låter bra att ni hoppade över projekten så länge och tar det lugnt och gosar med valparna. Ha en fortsatt skön sommar!

  Gilla

  1. Men åh så spännande med dammbygge! Är tanken att ni ska föda upp fiskar där också eller är den mest till för att förgylla trädgården? Jag har blivit så inspirerad av ”aquaponics” – har du hört talas om dem? Ett kretslopp där man föder upp fisk och odlar ätligt med gödning från fiskarna… En vacker dag kanske! 😃 Mysigt att även ni får hemester, det är ju verkligen så himla skönt att bara skrota runt hemma. 👌🏼

   Gilla

   1. Nej, inga fiskar utan bara en damm för småfåglarna, igelkottarna, grodorna och trollsländorna.
    Fiskar och kretslopp ska jag bekanta mig med på jobbet snart, ska bli spännande! 🙂
    Kan bara hålla med, så skönt att bara ta dagen som den kommer.

    Gilla

 4. Hej! Läser sporadiskt här. Hittade till dig sedan jag tror hittade till mig… 🙂

  Det låter som om du har en skön semester. Och ja, ibland måste man släppa måstena. Då orkar man nog med dem sedan med bättre resultat dessutom.

  Jag kör lite hemester och lite resor. Varit i Lund och Göteborg. Nu kör jag mest manusarbete med min roman parallellt med läsande. Jätteskönt! Kanske blir det någon mer dagsutflykt eller två innan semestern är slut.

  Gilla

 5. Hej det låter så himla härligt med känslan över att ha semester. Jag känner mig lite gnällig just nu. Skulle vilja gå i retreat, få vara. Så det ger ett slags hopp ändå att läsa hos dig. Höra hur skönt det kan vara. Kram på er och lev i nuet!

  Gilla

 6. Hemester var ett bra ord, sparar det och kommer att använda det ibland. Det är precis vad vi gör nu fast vi inte har en ö eller massor av djur. Vi pysslar med lite av varje och njuter av värmen med våra tre hundar. Just nu kan vi inte heller gör så mycket mer, utan är i en slags väntan. Vi brukar påminna oss om att ta en sak i taget och låta allt ha sin gång. Det är många saker som ska göras när man förändrar sitt liv och leverne.

  Gilla

 7. Här är det jobb och studier som gäller. Jag och sambon hade chansen att köpa en gammal, sliten, superfin gård förra veckan men säljarna bestämde sig för att ge den till en släkting plötsligt. Drömlivet med allt sitt slit och all sin glädje kändes så nära. Mycket funderingar nu kring när ”rätt” tid är för att köpa en gård…
  Jag är Åsa, har läst din blogg ett tag och tycker den är superbra! Jag bor i en liten by på 40 pers i Västerbotten sedan snart 2 år.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s