Som jag älskar dem redan! ❤️

I förrgår var en alldeles speciell dag. Den fjärde augusti var det exakt en månad sedan de här små illbattingarna kom till oss och dessutom var det exakt sex månader sedan de föddes. Dagen firades såklart med en långpromenad, klickerträning och extra mycket lek, mys och godis. ❤️

De senaste veckorna har jag verkligen njutit av att få lära känna dem, sakta men säkert. De är båda väldigt mjuka till sättet, tillgivna och extremt kärleksfulla och delar frikostigt med sig av sina pussar. De är också väldigt följsamma och kontaktsökande, vilket är egenskaper jag uppskattar mycket, och dessutom saknar de än så länge all form av reservation mot människor och är öppna, sociala och lättsamma. Ja, de är verkligen riktigt, riktigt rara individer som en uppfödarkompis brukar säga och det är precis vad jag var ute efter – trevliga hundar helt enkelt.

De är väldigt lika på många sätt, men ändå växer personligheterna fram alltefter tiden går och man kommer dem nära. Himla, den svarta skönheten, är den vänaste av dem. Som en liten prinsessa som följer min minsta vink och som skulle offra sin högra tass för min skull. I träningen är hon den tystlåtna och eftertänksamma och klurar liksom ut vad hon ska göra innan hon gör det. Klok liten flicka det där. Hon har en fin vallningsinstinkt och tände till redan första gången hon såg ankorna, så jag har fått jobba på balansen – hon får vara intresserad utan att det för den sakens skull ska gå över i jakt. Med vallningsanlagen kommer också en ”finkänslighet” både när det kommer till andra djur, kroppsspråk och höga ljud. Hon är aningen mer reaktiv än sin syster, vilket jag sätter ett högt värde på, men också kommer att hålla ett öga på så att det inte går till överdrift. Och precis som sig bör, har hon även en portion vakt i sig som ligger på en alldeles lagom nivå – hon varnar mig för ”faror” men tystnar så fort jag tackar henne för uppmärksamheten och tar över ansvaret. Älskade lilla vakthund! ❤️

Spira å andra sidan är den kvickaste av dem. Hon är också den busigaste, gladaste och den mest galna av dem. Det här är tjejen som sällan sitter still och även i träningen är devisen ”hellre fort, än rätt”. Hon är lekfull till tusen och älskar både leksaker, bollar och kamptrasor och bjuder alltsom oftast på supergulliga små kampmorrningar. Minst sagt lättbelönad. Hon är generellt mer ljudlig överlag – söta små knorranden vid upplyftning, mysiga hummanden vid kel, härligt glada skall vid hälsning och (kanske inte lika härliga) högljudda skall vid fartfylld lek. 🤪 Hon saknar sin systers mer naturliga vall- och vaktinstinkt men besitter istället ett något högre självförtroende och självkänsla. Hon har en utpräglad samarbetsvilja, bjuder gärna in till lek och kommer tillbaka med leksakerna som jag kastar för att leka tillsammans istället för ensam. Älskade lilla RäserRäka! ❤️

Den tredje valpen, lilla Minn, flyttade till sitt nya hem bara en dryg vecka efter att vi landat här hemma. Hennes nya familj består av matte Sussie och ”storasyster” Glimma och tillsammans hittar de på en massa spännande saker om dagarna – badar, busar och tränar. Tanken är att de också ska tävla tillsammans i framtiden och då kan jag garantera att jag, Spira och Himla sitter på första parkett, agerar cheerleaders och hejar på för glatta livet. 😃 Jag har också bibehållit rätten att avla på Minn så om allt går som det ska så kommer hon att flytta tillbaka för någon kull valpar i framtiden.

Men trots en valp mindre i huset, blev det definitivt inte tomt (även om vi saknar Minns sockersöta uppsyn, sprudlande glädje och kavata sätt.) Nej, huset är snarare fullt av dessa små ligister – Humle & Dumle. Pigge & Gnidde. Piff & Puff. Jag älskar dem redan av hela mitt hjärta och ser såååååå mycket fram emot att få lära känna dem ännu mer och se dem utvecklas i sina personligheter. Att få se dem växa upp och att förhoppningsvis få se dem ta hand om egna små valpar en vacker dag. Åh, blir alldeles tårögd av bara tanken – mattes små pälsklingar!! ❤️❤️❤️

…och just ja, stort tack till @lacostiii, @malinhamner och @susanne_linden för de underbara bilderna – vilka proffsfotografer ni är! ✨

23 reaktioner till “Som jag älskar dem redan! ❤️

 1. Vassego, ja vårt lilla kavata yrväder Minn besitter oxå en portion vakt men lite svårare att få tyst på, hon ska alltid ha sista ordet! 😂 Minn är också en otroligt trygg och orädd hund vilket ger många plus i träning o vardagslivet. Hon är sjävständig, har mycket humor, stort föremåls intresse och kamplust vilket gör det lätt att träna, hon verkar heller inte ha någon som helst ljudrädsla och oj jag glömde nästan, hon älskar människor och älskar att träna. Kort sagt Minn är fantastisk och det bästa jag gjort! 😍❤❤❤

  Gilla

 2. Underbara foton – men ännu mer underbart att läsa din totala hängivenhet och engagemang som formligen sprutar ur raderna. Man kan inte annat än le när man läser detta. Så härligt med så mycket kärlek! Tack för att du delar.

  Gillad av 1 person

 3. Så fint som du redan känner dina hundar och beskriver dem, tror jag att du komer att bli en fantastisk uppfödare. Du verkar ha en fin känsla för detta. Ser fram emot att få följa med på ett hörn! Lycka till!

  Gillad av 1 person

 4. Åh så vackra och fina:). Har du minn ute på foder? Var det svårt och välja vilken av valparna du skulle låta flytta till ett annat hem? när du beskriver djuren och miljön på din blogg så ligger det så mycket kärlek bakom. Du inspirerar❤️❤️

  Gilla

  1. Javisst, Minn är på foder. Hon var den som hade mest potential att bli en riktigt bra tävlingshund – så valet tycker jag var hyfsat lätt. Tack snälla du för dina fina ord, de värmer hjärtat! ❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s