Gårdspyssel, isknopar & baggflytt

Vintern verkar äntligen vara på intågande. Igen. Efter några veckor av mildväder har de senaste nätterna bjudit på minusgrader och sundet, som nyss blev helt isfritt, har åter igen börjat isa.

Igår skulle vi in till stan en sväng och tog oss över sundet tillsammans. Anders bad mig förtöja båten i en tall och sa ”tänk på att det är minusgrader så gör en knop som lätt går att ta upp.” Till saken hör att jag ännu inte lärt mig att göra en enda knop så jag gjorde helt enkelt några löst knutna dubbelknutar och kände mig hyfsat nöjd med min bedrift. Anders fick givetvis göra om arbetet och vi skrattade gott när vi såg resultatet – gissa vem som knutit vilken? 😂

Vi har allihop pysslat på på varsitt håll hemma på gården i helgen. Mobbi har huggit ved, Anders har vinterfixat med båtarna och själv har jag ägnat mig åt nödvändigt inomhusfix. Och baggen Örjan har nu fått flytta till hästarnas hage, efter tio veckor i sitt privata harem. Han kommer nog sakna sina tackor men det hjälper inte – lamningarna i vår kan inte bli alltför utspridda (tio veckor räcker gott och väl!) Dessutom vill jag komma igång med Tross vallningsträning igen och eftersom jag inte litar hundra procent på Örjan efter stångningsincidenten i höstas, känns det betydligt tryggare både för Tross och mig att ha honom på andra sidan stängslet. 😅

Sen måste jag bara skriva att det känns så himla härligt att få ha såhär fint väder. Det har redan blivit lite ljusare på eftermiddagarna och det känns i hela kroppen – solljuset ger sån härlig energi! Hur är det hos er, har ni det också lika fint? Och hur har er helg sett ut?

7 reaktioner till “Gårdspyssel, isknopar & baggflytt

  1. Underbart känns som vår nästan, men inte. Oj vad blåsten o kylan kändes, min promenad med mina Taxar blev bara 1 timme, men ändå härligt med ljuset, Isen kämpar här i Kolsundet, få se hur det går

    Gilla

  2. I Laholm har vi haft minus grader hela dagen med solsken och vindstilla. Så härligt och fint. Blir på bättre humör och piggare när man ser solen. Helgen har varit lugn. Varit hemma idag och haft långkok på spisen och bakat. Då trivs jag när jag kan göra det. Ha en bra vecka!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s