Från kaosrum till favoritrum

Mitt i den stekheta sommarvärmen som var i mitten av augusti kom jag på det – jag ska lightrenovera det södervända rummet på ovanvåningen. Såklart. Dels för att vi någon vecka senare behövde ha någonstans att inkvartera våra femton gäster och dels för att vi ville ha ett kontor där vi skulle kunna få ro att arbeta nu när vi ska starta igång ett företag tillsammans. Men jag ska inte sticka under stolen med att det också berodde på att det rådde total misär i just det rummet. När vi flyttade in i huset luktade det intorkat kattkiss där och dessutom hade golven fula skador, så vi bestämde oss då för att använda det som förrådsrum tills vidare. Och ja, tills vidare har det varit i ett och ett halvt år nu. 😅 Här kommer några före-bilder:

Som ni förstår var det helt enkelt så att rummet behövde lite kärlek för att kunna axla rollen som Kombinerat Gästrum & Kontor. Och lite kärlek var precis vad det fick. Jag började med att röja ut allt bråte och skräp från rummet, givetvis redan innan jag tog bilderna ovan, och fortsatte sedan med att sopa, dammsuga och skura golvet noggrant (egentligen var rådet att skura även med målartvätt men det hade jag inte ro till och som vanligt tog jag en liten genväg här! 😂) Sedan målade jag två vändor med en grå golvfärg från Rusta och bad Anders hjälpa mig att såga till och sätta upp golvlister…

…och vips så blev det som ett helt annat rum. Ljust, fräscht och luftigt och utan minsta antydan till kattkisslukt och helt plötsligt insåg jag att det här var ett alldeles fantastiskt rum. Så pass stort att jag förutom kontor och gästsäng även fick plats med en kreativ hörna och dessutom med en alldeles underbar utsikt över södra udden. Från det absolut fulaste kaosrummet i huset till det kanske allra finaste favoritrummet och insatsen var inte mer än några timmars jobb och några hundralappars investering – så himla nöjd!! 🤩

Allra mest nöjd blev jag med placeringen av skrivbordet (som det faktiskt var Anders som föreslog bara i förbifarten) och whiteboardtavlan, som känns lite som kronan på verket. Förutom gulliga små hälsningar till varandra eller till gäster, används whiteboardtavlan framförallt till att strukturera upp mina dagar på kontoret. På morgonen bestämmer jag mig för de tre till fem viktigaste sakerna som jag måste få gjort under dagen och så skriver jag upp dem i en lista. Allt eftersom dagen går så tillkommer det punkter och självklart bockas alla av, för att i slutet av dagen suddas ut helt och hållet. Och ni anar inte hur skönt det är att börja varje kontorsdag med en tom tavla framför sig. Det är så otroligt symboliskt. Man får verkligen börja på ny kula varje dag och det ger mig en sån härlig känsla av att varje dag är en sprillans ny dag. Ny tid och nya möjligheter, som jag har fått här i livet. Det ger mig luft under vingarna och en riktig energiboost, varje morgon. Helt otippat blev den här tavlan alltså mitt främsta verktyg inom personligt ledarskap och jag fullkomligt älskar den. 

Har ni några bra tips på hur man kan få mer struktur i vardagen? Något som ger en sån där skön känsla av ordning och reda? Ett verktyg eller kanske bara ett tankesätt? Berätta!

10 reaktioner till “Från kaosrum till favoritrum

  1. Jag är som alltid lika imponerad av din driftighet. ”inte mer än några timmars jobb och några hundralappars investering” – de flesta av oss andra skulle inte komma ens hälften så långt. Grattis till ett enormt fint rum!
    Mitt strukturtips – postit-lappar. Använda på samma sätt som din tavla, dvs de får inte bli liggande över flera dagar. Fast din tavla är nog mer miljövänlig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s